<!–:hu–>Nyertes TDM pályázat a Nyugat-Balaton régiónak<!–:–>

A 2011. május 2-án a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda nonprofit Kft. által a „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrehozása és fejlesztése” című pályázati felhívásra benyújtott pályázata (NYDOP-2.3.1/B-11) a hiánypótlás elkészítése és a tisztázó kérdések megválaszolása után pozitív elbírálásban részesült.
Így a nyugat-balatoni régió elnyerte a maximálisan adható 85%-os támogatottságot, azaz több mint 88 millió Ft értékű összeget nyert a térség turisztikai fejlesztésére.

A projekt fontos része a kerékpáros turizmus fejlesztése: kerékpáros utak kijelölése, kitáblázása mellett kerékpárok beszerzésével lehetőség lesz kölcsönzésre is. Sor kerül a kerékpárbarát szolgáltatások és szálláshelyek összegyűjtésére, illetve kerékpáros és digitális térkép is készülni fog.

Jelentős helyet kap a Nyugat-Balaton marketingje, úgymint arculattervezés, PR tevékenység folytatása, online kampányok szervezése, televíziós és rádiós megjelenések, turisztikai vásárokon és workshopokon való részvétel.

A projekt keretében továbbfejlesztése kerül a West-Balaton kártya, a 2011-ben Keszthely – Gyenesdiás – Vonyarcvashegy – Balatongyörök településeken elindított térségi kedvezménykártya, melynek eredményeként további települések – Hévíz, Zalakaros – bekapcsolásával egy sokoldalú, széles körben használható kártya jöhet létre.

A fenti négy település a térségi kártya mellett 2011-ben próbaképpen egy térségi buszjáratot is beindított. Erre az új pályázat is lehetőség ad, a korábbi tapasztalatokat 99% of the best-data-recovery.com recovered. felhasználva, új útvonalak és menetrendet kidolgozásával. A busz azokat a helyeket célozza, melyek bemutatásra érdemes turisztikai attrakcióval szolgálnak, de megközelítésük viszonylag nehézkes.
A térségről a kerékpáros mellett egy invitatív kiadvány is készül, melyekhez az alapot a korábbi anyagok szolgáltatják, így ezek átdolgozásával, aktualizálásával, bővítésével tartalmas új brosúra készül.

Fontos elem lesz a west-balaton.hu weboldal fejlesztése: a nem szállásszolgáltatók számára új formájú és tartalmú megjelenés lehetősége (szolgáltatások leírása, árak, étlap, stb…), új programkereső rendszer beindítása dátum és típus szerint, a weboldal további 3 nyelvre történő fordítása (lengyel, cseh/szlovák, orosz), valamint SEO és linképítés.

Az egyes projektelemek megvalósítására 2011 őszétől folyamatosan kerül sor. Teljes lefutása két év, így a pályázat várható befejezése 2013 őszén lesz.