Együttműködés a szallas.hu weboldallal

szallas.hu
2013. júniusától a Nyugat Balatoni Turisztikai Iroda a szallas.hu weboldallal közös együttműködésben on-line szállásfoglalást tesz ellehetővé a west-balaton.hu weboldalon azoknak a szálláshelyeknek, melyek mind a szallas.hu mind a west-balaton.hu adatbázisában jelen vannak.

Az együttműködés elsődleges célja, hogy a west-balaton.hu oldalon is működjön szállásfoglaló rendszer, szabad kapacitást mutató táblázat, és még több olyan kiegészítő szolgáltatás, ami a nagy szállásfoglaló weblapok esetében működik, és jelenleg már elvárás egy jó weboldallal kapcsolatban. Egy ilyen rendszernek a saját kifejlesztése komoly pénzbe kerülne, és állandó folyamatos fejlesztést igényel, amely önálló fejlesztéssel nem lenne gazdaságos. A tapasztalat szerint a vendégek egyre nagyobb hányada foglal, és nem ajánlatkérőt küld, szeret gyorsan és egyértelműen tájékozódni és dönteni.

A jelenlegi webfejlesztő partnerünk (MKM) feladata ezentúl a weboldal invitatív részének fejlesztése és karbantartása lesz, de ő felel majd azért is, hogy a szallas.hu foglalási rendszere hiba nélkül és folyamatosan működjön a weblapunkon. A szallas.hu összes foglalással kapcsolatos funkciója adaptálva lesz a west-balaton.hu oldalhoz, azaz azonos árak, árkalkulátor, szabad kapacitásjelző, dátumra – objektumra keresés, sőt a call center is.

A szallas.hu rendszere több lépésben, és on-line szakemberek véleményét meghallgatva lett kiválasztva. A lehetséges megoldások között volt még a rooms.hu és a booking.com rendszere is. A rooms.hu azért esett ki, mert csak „átnavigálással” lehetett volna megoldani a foglaló rendszer üzemeltetését, azaz a foglaló személy a foglalás során elhagyta volna a west-balaton.hu oldalt, mely a szakemberek szerint jelentősen rontotta volna a west-balaton.hu jelenlegi pozícióját. A booking.com foglalórendszere ellen a legfőbb érv az volt, hogy a magánszállásadók számára szinte lehetetlen elvárásokat kíván a szabad kapacitásjelzés naprakészségét illetően, bár maga a rendszer nagyon jól működik.

A szallas.hu esetében minden funkció ugyanolyan megfelelően működik, mint a booking.com oldalon, de a foglalást a szállásadónak meg kell erősítenie, azaz tud korrigálni túltöltés esetén is. (a booking.com oldalon erre nincs lehetőség). A foglalási rendszer használata esetén a vendég nem „lép ki” a west-balaton.hu oldalról. A szallas.hu oldalon történő fejlesztések automatikusan alkalmazásra kerülnek a jövőben a west-balaton.hu oldalon, külön költség nélkül.

A szallas.hu a rajta keresztül lebonyolított foglalások után jutalékot számol fel, azaz azok a szálláshelyek, amelyek a west-balaton.hu oldalon a szallas.hu foglalási rendszerét használják, ugyanannyi jutalékot fizetnek a szallas.hu oldalnak, mintha a foglalás is ott történt volna. Az alapjutalék 10 %.

A jutalékból befolyt összeg feleződik, és 5% a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft-é és 5% a szallas.hu -é.

A Nyugat-Balatonit Turisztikai Iroda Nonprofit Kft.-hez befolyt 5% -ból a vállalkozó a következő évben rendelhet marketing szolgáltatást. (Travel Magazin megjelenést, PR cikket, kiemelt on-line megjelenést, stb.)

A szallas.hu-tól csak a foglalási szabályokat vesszük át, a hirdetési szabályokat a west-balaton.hu weboldalon mi határozzuk meg.

Aki nincs fent a szállás.hu adatbázisában, és nem is akar oda felkerülni, annak változatlanul meghagyjuk az ajánlatkérést, ahogy eddig is volt.

A foglalható szálláshelyek szerepelni a west-balaton.hu Foglalható szálláshelyek listáján.

A látogató, aki foglal, nem fogja látni, hogy a szállás.hu adatbázisát használja, mert nem viszi el az oldalról a látogatót. A szállásadatokat és a foglaltsági adatokat egy interface-en keresztül kéri le a west-balaton.hu a szallas.hu-tól, tehát kétirányú kommunikáció zajlik a két oldal között. Ebből következik, hogy a west-balaton.hu weboldalról nem lehet és nem is kell átnavigálni a szallas.hu-ra.

A west-balaton.hu weboldalon az on-line foglalás választható opcióként jelenik meg a szálláshelyeknek, tehát aki továbbra is csak ajánlatkérést szeretne a weboldalon keresztül, annak teendője nincs.

Az ajánlatkérő funkció tehát a gyakorlatban minden esetben ugyanúgy működik minden partnerünknél, ahogy az eddig is volt, a szállásfoglalás opció plusz szolgáltatás, és csak abban az esetben tudjuk bekapcsolni, ha a szállásadó egyben szallas.hu partnere is.

Azok a szálláshelyek, melyek szeretnék az on-line foglalási modult bekapcsolni, és partnerei a szallas.hu oldalnak, azok kérem jelezzék az info@west-balaton.hu e-mail címen!

Csak azoknak a szálláshelyeknek tesszük lehetővé a foglalást, akik fent vannak a szallas.hu adatbázisában és kérik, hogy kapcsoljuk be nekik!