Dér Heni Hévízen harcolt sógornőjével, Görbicz Anitával

DSC_5851

Világklasszis kézilabdázónk, Görbicz Anita a magánéletben sem tud elszakadni a sporttól. Amikor nem kézilabdázik, és nem párjával tölti idejét, hanem keresztfiával, Noellel és nővérével pihen, akkor sem tudja félretenni a sportot. Pláne úgy, hogy egy világrekord felállítására invitálják, és a versenyre hívja ki sógornője, a népszerű énekesnő, Dér Heni.

„A Vincze családban, amibe mindketten bekerültünk Anitával, mindenki sportol – kezdi Heni- Anita Győrben kézilabdázik, párja Vincze Ottó és az én párom Gábor focizik, így én sem maradhattam le. Nem akartam szégyent vallani, ezért egy sportos rekordkísérlet előtt segítőhöz fordultam, Szentgyörgyi Rómeó személyében. Romival sokat készültünk állóképességben és erőnlétből, ezért a rekord napjára már úgy éreztem senki sem győzhet le sárkányhajózásban” – nevet Heni –aki Hévízre érve rögtön kis is hívta sógornőjét egy házi versenyre.

Tette ezt úgy Heni, hogy korábban sosem vett kezébe lapátot, és mint megtudta, mentora Rómeó sem diadalmaskodott még ebben a sportágban. A bemelegítés és néhány szakszerű utasítás után már indultak is a hévízi patakra, ahol tavirózsák között várta őket a sárkányhajó.

„Örültünk, hogy hajóra szállhattunk és részt vehettünk a sárkányhajózás hévízi rekordjának felállításában. Mivel egymás ellen kellett eveznünk, ami férfiasan bevallom nagy erőtétel volt még nekem is, gondoltam, na, tessék, lássuk melyik lány a kitartóbb.” – nevet az aerobic bajnokunk.

Heni és Anita egymással szemben vágott neki a lapátolásnak. Anita a tőle megszokott maximalizmussal, nagy erővel bekezdett, Heni viszont tartogatta az erejét és bízott abban, hogy az ő oldalát erősítő Rómeó segítségére lehet.

„Sosem sárkányhajóztam, de ezek után biztos, hogy a lovaglás mellett ezt is újra kipróbáljuk a keresztfiammal, aki a rekord végén bemerészkedett a hajóba – meséli a Győri ETO játékosa. – 15 perc 21 másodperccel sikerült felállítanunk az egymás elleni sárkányhajózás rekordját, a végén pedig izmainkat a hévízi tó vizében lazítottuk el.”

Görbicz Anita, Dér Heni és Szentgyörgyi Rómeó hévízi sárkányhajózása