<!–:hu–>Balaton TDM szakmai továbbképzés és szakirányú konferencia 2009. november 5-6.<!–:–>

A Turisztikai Desztinációs Menedzsment napjaink legtöbbet emlegetett témája. Mégis kevesen értik igazán. Ez a két napos rendezvény hivatott minél több információval szolgálni a résztvevők számára.

A rendezvényt Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere nyitotta meg, majd Dr. Kovács Miklós államtitkár úr köszöntötte a résztvevőket és szezonértékelő tájékoztatót tartott. Csodálatos előremozdulás a közös gondolkodás és cselekvés útján! Balatonfüred, Siófok és Keszthely közös együttműkodési megállapodást írt alá a Balaton kulturális turizmusának fejlesztése érdekében.

TDM konferencia Keszthelyen

Az ünnepélyes aláírása után Horkay Nándor a VÁTI Terület Tervezési és Értékesítési Iroda igazgatója a TDM szervezetek helyezetéről Magyarországon, és a pályázati kiírások tapasztalatairól tartott előadást.

Bemutatkozott öt TDM modell a Balatoni régióból (Nyugat-Balaton, Veszprém, Balatonfüred, Siófok, Hévíz).

Három külföldi példamodellt is megismerhettek a részvevők: Fertő tó, Lippe Régió, Dél-Tirol.

Az előadások végén kerekasztal vitafórumra került sor, ahol a modellek előnyeiről pokies és hátrányairól ejtettek szót.
Fakultatív programként az érdeklődők megtekintették a Balaton Múzeumot.
Az este a turizmus bállal végződött a Danubius Hotel Helikon éttermében.

TDM Konferencia Keszthelyen

A konferencia másnapján Vargáné Várkonyi Erzsébet, a MATUR Zala megyei tagozatának elnöke a közös érdekérvényesítés lehetőségeiről beszélt, majd Szalóky Jenő a Zala Megyei Közgyűlés Turisztikai és Külkapcsolatok Bizottságának elnöke a turisztikai egyesületek érdekérvényesítéseiről tartott előadást.
A nap folyamán bemutatkozott a konferencia díszvendége Pécs.

Letölthető prezentációk

A 2009. november 5-6-án megtartott keszthelyi TDM konferencia prezentációjának letöltéséhez kérjük kattintson az eladó nevére: