SAJTÓKÖZLEMÉNY

2014 | 09 | 26.infoblokk_kedv_final_CMYK_ERFA

Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter

Projekt management

Sajtóközlemény

 sikeresen zárul a Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter pályázata

81,7 millió forintos összköltségvetéssel valósultak meg egészségturisztikai szereplőket összefogó projektek a Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter pályázatának keretében. 83,55 %- os támogatási intenzitás mellett összesen 66.618.930 forinttal támogatta a pályázat megvalósítását a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

 Hévíz-Balaton-Airport

A Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter egészségturizmus ösztönző szolgáltatás fejlesztése című (NYDOP-2.3.1/B-2012-0001 azonosító számú) projekt 2013. május 1-én vette kezdetét és 2014. szeptember 30-án zárul. A projekt célja Hévíz és a Nyugat-Balaton turisztikai fejlesztése, az egészségturisztikai célcsoport előtérbe helyezése. Ennek érdekében marketing tevékenységekkel, és a Hévíz-Balaton Airport szolgáltatói minőségének fejlesztésével kívánja a Klaszter a régiót fejleszteni, új célcsoport megszólításával és bevonásával a térség vendégforgalmát növelni.

A klaszter tagjainak közös érdeke, hogy a térség vendégforgalma növekedjen, új célcsoportok kerüljenek bevonzásra a régióba, továbbá megvalósuljon az egészségturizmus minőségi színvonalának fejlesztése.

A Klaszter 2012. szeptemberi létrehozásának legfőbb motivációja a légiközlekedés fejlesztése során a légiközlekedés alap és kiegészítő tevékenységének, piackutatás, technológiai fejlesztés, marketing, gazdálkodási, vezetési szervezési és módszertani kérdéseinek összehangolása, mindezzel elősegítve az egészségturizmusban érdekelt cégek hatékonyabb szakmai érdekképviseletét.