Nyarat idéző tömeg a Vonyarcvashegyi Lido Strandon

Január utolsó két hétvégéje tökéletes alkalom volt mindazok számára, akik a Balaton adta korcsolyázási lehetőséget nem akarták kihagyni. Mindkét hétvégére készült a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület programokkal – gondoltak kicsikre-nagyokra. Az időjárási viszonyokat kihasználva megrendezték két alkalommal a Jégszobrász Művésztelepet is, Major Lajos vezetésével.
Készültek különféle alkotások, melyeket mindenki saját elképzelése szerint, szabadon faragott. Megtalálható volt házörző kutya, két balatoni hal: harcsa és csuka, továbbá készült főnix is. A korábban kifaragott jégszobrokat kiállították a Lido Strandon, ahol bárki megtekinthette őket.

31751150944_982d4fa3b8_z

A befagyott tavat korcsolyázók lepték el, a hideg idő ellenére közel annyian voltak a vonyarcvashegyi Lido Strandon, mint a meleg nyári napokon. A Vonyarcvashegyi Vízisport Egyesület szervezésében ügyességi játékok várták az érdeklődőket, többek között jégkorong, szlalomverseny, valamint megrendezésre került a Limbó verseny is.

A Település Üzemeltetési Csoport munkatársai láncfűrésszel körbevágták a 22-23 cm vastagságú jeget, melynek szélére egy csónakmotort erősítettek, ami a körhintát hajtotta. A jégkörhinta 24 m átmérőjű volt, mely mindenki tetszését elnyerte.
A jég olyan attrakcióvá válhatna idővel, mely a Balatonhoz hozza a vendégeket.