Hévízi hőlégballon avatás 1500 méter magasban

Hazánk legnagyobb, 19 fős hőlégballonja új kupolával kezdte meg a tavaszi repülési szezont. DSC_0140Repülés közben a ballon 1000-1500 méter magasságba emelkedett, de esetenként az egy órás repülési idő alatt akár a 3000 méteres magasságot is elérheti. A fedélzetén repülő kalandorok madártávlatból csodálták meg a Hévízi tavat, a Balatont, a Kis-Balatont, és a badacsonyi tanúhegyeket.

Landolást követően a hőlégballonos hagyományoknak megfelelően, pezsgővel avatták fel az új ballont és tiszteletbeli pilótává avatták a résztvevőket.

A Balaton Ballooning Kft. idén ünnepli a 10 éves jubileumát. Pilótáik a világ legtapasztaltabbjai közé tartoznak, a főpilóta 3600 és a másod pilóta 2700 órát repült már, az elmúlt 30 év során. Ők az egyetlen, kifejezetten ballonos sétarepülésekkel foglalkozó cég az országban, mely rendelkezik a Légügyi Hivatal tevékenységi engedélyével.

A hőlégballon avató rendezvényt megelőzően a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. Facebook-os játékot szervezett, „Kívánságballon Hévízen” címmel. A játék során beküldött kívánságok, szalagokra írva az avatás során szintén az égbe repültek, segítve ezzel a meghallgattatásukat.

A nyereményjátékot a hévízi tó keletkezéséről szóló, ismert római kori legenda ihlette. A legenda szerint a későbbi nagy német római császár dajkájának fohászára fakasztotta Szűz Mária a hévízi gyógyforrást, melynek vize a gyermekbénulásban szenvedő Flavius Theodosiust meggyógyította. Flavius a hévízi gyógyforrás csodatévő vizének köszönhetően erős férfivé cseperedett és keresztény császár vált belőle.

A legenda „bizonyítja”, hogy Hévízen a fohászok meghallgattatnak, ezért érdemes még ma is megfontolni, hogy mit kívánunk. A játék során beküldött, közel 150 kívánság, a repülést követően a híres császár szobra mellett, az Egregyi Múzeumban várja a beteljesülését. Az újabb kívánságok innentől kezdve folyamatosan elhelyezhetőek az Egregyi Múzeum Kívánság-állványán.

Bővebb információ:
www.heviz.hu
Tourinform Iroda Hévíz
8380 HÉVÍZ, Rákóczi u. 2.
Tel: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu