Gasztroélmények, programokkal fűszerezve Vonyarcvashegyen

Vonyarcvashegy életében fontos a természeti és kulturális öröksége, mely napjainkban legnépszerűbb formájában a különböző gasztronómiai fesztiválokon, műsoros rendezvényeken jelenik meg 2017 nyarán is.

27779369703_61cc739412_k

A finom házi sörök és házi ízek kedvelői sem maradnak fesztivál nélkül Vonyarcvashegyen. Számukra június 30. – július 2. között rendeznek fergetegesnek ígérkező programsorozatot, benne a Republic együttes és az AB/CD zenekar koncertjeivel.

A szőlőtermelés hagyománya egyrészt a július 26-30. között megrendezésre kerülő Vonyarci Boros Forgatagon található, ahol a zamatos borok és finom falatok mellett többek között a Holdviola együttes, a Kelemen Kabátban zenekar és az Ocho Macho koncertje is várja majd a vendégeket.

Augusztus 17-20. között a Bor- és Csemegeszőlő fesztivál biztosítja a rendezvényre látogatók számára a borozgatás lehetőségét, melyhez az egyik kulturális csemege az Ismerős Arcok zenekar koncertje lesz. Augusztus 20-án pedig a Makám együttes várja a közönséget.

Az itt élő emberek számára a halászat is biztos megélhetési forrást jelentett. Így fontos ünnep augusztusban a 40 halász emléknapja, melynek igazi fénypontja most is a tűzijáték lesz, valamint az augusztus 24-26. között megrendezésre kerülő Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál, ahol a Táncoló Fekete Lakkcipők – Komár László emlékzenekar koncertje is a halsütő program része lesz.

Programjaikat más műfajok képviselői is színesítik.  A klasszikus zene szerelmeseinek a Szent Mihály-dombi Zenei Esték keretében kínálnak színes koncertpalettát.

Vonyarcvashegy kulturális büszkesége az itthon és külföldön egyaránt közkedvelt Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, mely a Vonyarcvashegy mazsorett csoporttal több koncertet is ad a fesztiválok keretében. Június 30.-július 2. között a fúvószene kedvelőit zenekari fesztivállal örvendeztetik meg.

Vonyarcvashegy Önt is várja igazi vonyarcvashegyi vendégszeretettel!

Részletes programok a honlapon találhatók!

https://vonyarcvashegy.hu/programok

Facebook: facebook.com/vonyarcvashegy.a.balatoni.nyar